Het energielabel?

Er zijn vele aannemers die adverteren met het feit dat een nieuwbouwwoning van hen aan Energielabel A voldoet. Wat ons betreft is dit reclame maken met NIETS! Alle nieuwbouwwoningen (jonger dan 10 jaar) moeten vanwege het bouwbesluit al aan deze norm voldoen! Zie voor meer informatie energielabel.nl
Elke nieuwbouwwoning voldoet al aan energielabel A+!

Energiezuinig bouwen = Geen onzin.

Het milieu is een hot item, maar energiezuinig bouwen is geen modegril.
Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. U kunt de extra investeringen in energiezuinige maatregelen (afhankelijk van de energieprijsstijgingen (die volgens verwachtingen sterk zullen stijgen)) dus zeker terug verdienen.
Daarnaast zijn diverse energiezuinige maatregelen (zoals vloerverwarming, buitenzonwering, warmtepomp met koeling etc) een absolute meerwaarde voor uw wooncomfort.

Pasiefhuis

Een passiefhuis onderscheidt zich door de bijzondere combinatie van een zeer hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik (zelfs 4 a 5 keer minder dan een standaard nieuwbouwwoning).

Winter

Door een goed uitgekiend compact ontwerp, geori├źnteerd op de zon, uitgevoerd met zeer goede schilisolatie en een effectieve kierdichting, kan warmte nauwelijks weg uit het passiefhuis. Hierdoor is er nog maar heel weinig energie nodig om de woning in de winter op temperatuur te houden. Dan zorgen passieve warmtebronnen zoals de zon en interne warmtebronnen zoals bewoners en huishoudelijke apparaten voor bijna alle benodigde warmte. Door de kleine hoeveelheid verwarming die dan nog nodig is op een slimme manier over de lucht van het gebalanceerde ventilatiesysteem aan te voeren, is een conventioneel verwarmingssysteem overbodig.

Zomer

In de zomer garanderen passieve strategie├źn zoals een goed ontwerp, zware schilisolatie, de aanwezigheid van thermische massa, zonwering en nachtventilatie een comfortabel binnenklimaat.

Zie voor meer informatie Passiefhuis.nl

WoonTEAM kan u adviseren en begeleiden in verantwoorde keuzes die bij u en uw budget passen.

Maak hier uw WoonTEAM-account aan